×
LOCATIE > HUISREGLEMENT

HUISREGLEMENT

Huisreglement
Het landgoed en het landhuis, anno 1742, is een rijksmonument in particulier bezit. Het landgoed bevindt zich nog in originele staat en het is van binnen en buiten geheel gerestaureerd. In het landhuis en op het landgoed bevinden zich veel cultuurhistorische elementen derhalve is een voorzichtig gebruik noodzakelijk. Wij verzoeken u uw gasten hierover te informeren. Mede dankzij uw medewerking kan Landgoed Waterland dan tot in de lengte van jaren in stand blijven voor ons aller nageslacht.

1. Roken is alleen buiten toegestaan. Sigaretten en/of sigaren kunnen worden gedoofd in de daarvoor bestemde asbakken.

2. Het exclusieve blokdrukbehang in de Zomerzaal dient te allen tijden afgeschermd te worden door de daarvoor bestemde groene bakken. De daarop gelegde spullen mogen niet tegen dit, uiterst kwetsbare en geheel gerestaureerde behang leunen. 

3. Gasten die zich baldadig gedragen en niet in de hand te houden zijn, dienen hierop gewezen te worden en zonodig niet meer te worden voorzien van alcoholische dranken. Bedenk dat het pand te kwetsbaar is en onherstelbaar beschadigd kan worden. De directie is te allen tijde geautoriseerd mensen die zich niet gedragen de deur te wijzen.

4. Wij schenken geen alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.

5. Parkeren mag uitsluitend op het parkeerterrein, aan weerszijden aangegeven door het bord P bezoekers Waterland. Hierbuiten is parkeren absoluut niet toegestaan.

6. Toegankelijk voor de gasten zijn : alleen de gazons, het terras/ asfalt.
Niet toegankelijk zijn: noord-, zuid- en achterkant van het pand, het park (uitsluitend onder begeleiding van een gids), de stallen en de weiden.

7. De Heerenkamer (schilderijen) kan alleen gebruikt worden voor een rustige activiteit. De gasten mogen niet tegen de schilderingen leunen of eraan komen. De beschilderde deur richting keuken mag niet gebruikt worden.

8. De eigendommen van u en uw gasten dienen op dezelfde avond meegenomen te worden. De directie stelt zich niet aansprakelijk voor het verlies van eigendommen tijdens uw diner, feest of vergadering.

9. Mocht er een of meerdere punten van bovengenoemd reglement overtreden worden dan zijn wij helaas genoodzaakt om alle extra kosten (zoals herstel, schoonmaakkosten etc.) in rekening te brengen aan de opdrachtgever.

Wij danken u voor uw medewerking.

De directie van Landgoed Waterland.