×
 

LOCATIE

mojoimagealt-3948-alt

Landgoed Waterland is een zeer inspirerende locatie en heeft een schitterend 18e eeuws monumentaal landhuis temidden van 26 hectare natuurgebied in de randstad (Velsen-Zuid) nabij Haarlem en 15 minuten van Amsterdam/Schiphol met een eigen parkeerterrein tot 150 auto's.
Wanneer u door de fraaie toegangspoort de lange oprijlaan volgt wordt u ontvangen door onze parkeerwacht. Na het parkeren wandelt u richting het monumentale landhuis welke als een geweldige verrassing verrijst. 

Historie
De Gouden Eeuw had de Republiek der Zeven Verenigden Nederlanden in rijkdom en macht naar de wereld top gebracht en het gemis van adellijke titels werd gecompenseerd door relaties te ontvangen in fraaie en lommerrijke buitenplaatsen. De rand van het Wijkermeer was hiervoor bij uitstek geschikt vanwege de bereikbaarheid over het IJ.

Bewoners van Landgoed Waterland
De geschiedenis van Landgoed Waterland gaat terug tot de dertiende eeuw, maar van de hofstede Waterland wordt pas voor het eerst melding gemaakt in 1717, wanneer de weduwe van Cornelis Munster de hofstede verkoopt voor fl. 15.860,-. Dirk Trip laat in 1742 de geometrische tuin aanleggen en bij de bouw van het huidige landhuis werden de beste vaklieden ingeschakeld. De decoraties zijn ontwerpen van Pieter de Swart, hofarchitect van stadhouder Willem IV, die verantwoordelijk was voor onder andere de bouw van het vroegere Paleis Lange Voorhout en de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Verder kunt u in het huis behangschilderingen van J. Augustini bewonderen.

De Stijlkamers van Waterland
De zalen en vertrekken van Landgoed Waterland zijn royaal van opzet en zijn geheel in stijl van het huis gemeubileerd. Ieder vertrek heeft zijn eigen uitstraling en is voor diverse doeleinden geschikt.
Zo zijn er de Anti-Chambre (30 m2), de Salon (46 m2), de Heerenkamer (38 m2), de Zomerzaal (52 m2, de Rookkamer (25 m2)en de Jachtkamer (30m2). De vertrekken aan de achterzijde van het huis hebben uitzicht op het schitterende park met zijn waterpartijen en rododendrons. Het park is zeer geschikt voor zomerse evenementen. Waterland biedt plaats aan maximaal 250 gasten.

Meer informatie vindt u op Wikipedia

Op zoek naar inspiratie met uw Management Team?
Boek voor € 59,50 een 8 uurs vergaderarrangement. Zie voor meer info Landgoed Waterland