×
 

SPREKERS

mojoimagealt-4550-alt  

De miljoenennota en de consequenties voor het bedrijfsleven

Barbara Baarsma is in 1969 geboren in Leiden. Na haar middelbare school begon Baarsma een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Na een jaar stapte zij over op economie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2000 promoveerde Baarsma aan de UvA tot doctor in de economie.

Sinds 2009 is zij hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 werd zij benoemd tot directeur van het onafhankelijke adviesbureau SEO Economisch Onderzoek. In 2012 is Baarsma benoemd tot kroonlid van de SER. Vanuit die functie adviseert zij de regering over uiteenlopende economische onderwerpen. Per 1 april 2016 is zij benoemd tot directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank.

mojoimagealt-4871-alt  

The strenghth of female leadership

Jane Anyango is a grassroots peacebuilder who mobilized hundreds of women to reduce Kenya’s post-election violence in 2007/8 and prevent further bloodshed in the 2013 elections. She is also a founding director of the Polycom Development Project, based in Nairobi’s informal settlement of Kibera, which works to advance the rights and dignity of adolescent girls. She lives and works in one of the largest urban slums in Africa. It is here that she champions the rights of girls and women and founded an organization to help adolescent girls in response to the sexual violence and exploitation they face.

mojoimagealt-4874-alt  

Zonder ambities bereik je de top niet

Tat­ja­na Ro­ma­nyk is CEO & me­de-op­rich­ter van Ap­ti­tu­de He­alth, een mil­joe­nen­be­drijf met nu 110 me­de­wer­kers. Ze is bij de ontwikkeling en invoering van bijna driekwart van alle nieuwe kankermedicijnen betrokken. En daar is de Twentse Tatjana Romanyk trots op. Vorig jaar nog werd de ceo van Aptitude Health verkozen tot Etnische Zakenvrouw. En of Nederland niet wil zeuren over carrièrevrouwen en ambitie a.u.b. ‘Als je niet ambitieus bent, wat moet je dan bereiken?’

mojoimagealt-4875-alt  

Vrouw met een missie

Wanda de Kanter is sinds > 25 jaar, longarts, thans  in het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands Kanker Instituut. Wanda focust zich op het behandelen van longkanker en op het voorkomen daarvan. Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt door een meedogenloze tabaksindustrie met haar handlangers is 87 % van alle longkanker te voorkomen. Wanda houdt  zich bezig met medische ethiek rond gezondheid en ziekte in de breedste zin van het woord, inclusief palliatieve zorg, altijd met de patient als leidend uitgangspunt. In 2014 en 2015 was zij de winnaar van de verkiezing Vrouw in de Media.

mojoimagealt-4886-alt  

Hoe bereik je als vrouw de top

Annemarie Jorritsma, de nieuwe kwartiermaker voor het project Vrouwen naar de Top, gaat 'sommige mannen op hun kop slaan' om ervoor te zorgen dat zij in hun raden van bestuur en van commissarissen ruimte maken voor vrouwen. 'Het kan niet zo zijn dat je anno 2016 een top met alleen maar mannen hebt', zegt zij deze week in de nieuwe tableteditie van Forum. 'Als ik zie hoe langzaam het nu gaat met de topvrouwen, begin ik wel naar een quotum te neigen.'

Jorritsma is aangesteld om grote bedrijven te helpen in hun streven naar een aandeel van minstens 30 procent vrouwen in de raden van bestuur en commissarissen. Bedrijven hebben daar tot 2023 de tijd voor. Lukt dat niet, dan wil minister Bussemaker van Emancipatie een quotum instellen. 'Ik zou het heel treurig vinden als dat nodig is. Het zou je eer te na moeten zijn als groot bedrijf', aldus Jorritsma. 

mojoimagealt-4873-alt  

Blindelings varen op je team

Lobke Berkhout wordt de zeilkoningin van Nederland genoemd. Met vijf wereldtitels, Olympisch zilver en brons heeft Lobke geschiedenis geschreven in haar klasse.

De ervaringen die Lobke Berkhout in haar sportcarrière heeft opgedaan deelt ze graag in een levendige presentatie vol foto’s en video. Ze spreekt enthousiast en gepassioneerd over haar succesvolle carrière, vol van parallellen met het bedrijfsleven. Onderwerpen als het omgaan met tegenslagen, innovaties, focussen en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod in haar presentatie.

 mojoimagealt-4926-alt  

Zakenvrouw van het jaar 2017

Elske Doets is Zakenvrouw van het jaar 2017! Haar leiderschap, creativiteit en authenticiteit zijn belangrijke pijlers in haar dagelijks ‘vrouwelijk ondernemerschap’. Een prachtige bekroning en motivatie voor de toekomst. Ook een titel met een missie. Zij wil graag jonge meisjes op de middelbare school inspireren en motiveren in de toekomst zakenvrouw te worden! Daarom heeft zij de Young Lady Business Academy opgericht